10/10

Zábavné a vzdelávacie hry pre deti

Interaktívne vzdelávanie z ABC školičky pre vaše detičky
 Online status
 QR code
QR code

Júl je mesiacom letných prázdnin, lesných plodov a vyhriatych lúk.

  • Autor: verenika   |   1165 čítaní / zobrazení
Júl je siedmy mesiac v roku, druhý letný mesiac a má 31 dní. Je zvyčajne najteplejším mesiacom v roku, preto je najviac ohrozený krvný obeh. Pozor na horúce slniečko, jeho lúče môžu byť pre našu pleť zradné. Chránime si srdiečko dostatočným pitným režimom.

Júl je mesiacom búrok a psích dní. Júl je vrkoč, upletený z horúčav a potu, z dažďa a búrok.
Pôda je prehriata, dozrievajú rastliny, ktoré dávajú plody, schne tráva, žltne obilie, vo vzduchu je vôňa dozrievania. Júl je mesiacom žatvy.

Júl je samozrejme aj mesiacom dovoleniek a prázdnin, ktorým sa tešia najmä deťúrence, lebo sa nemusia učiť a môžu si vychutnávať do sýtosti letné šantenie.

Zaujímavé dni v mesiaci júl: 2.júla je Svetový deň UFO, Medzinárodný deň družstiev.
5.júla máme Štátny sviatok – Sviatok svätého Cyrila a svätého Metoda, ale je to aj deň zahraničných Slovákov. 6.júla je Svetový deň Tibetu, 9.júla je Medzinárodný deň veterinárnych lekárov a 11.júla Svetový deň populácie. Deti potrebujeme, tak sa majte radi, milujte sa a množte sa. 13.júla máme Medzinárodný deň hlavolamov, tak si potrápte makovičky a skúste cez dovolenku vylúštiť aj nejaké tie tajničky.
V polovici mesiaca, 15.júla začína pre naše telo biologické neskoré leto, kedy sú citlivejšie slezina a  žalúdok. Jedzte veľa zeleniny, ovocia a ľahšiu stravu, pomôžete svojmu telu. 17. júla si pripomíname Výročie prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR.
Nezabúdajte na jednodňové pôstne očisty v znamení: „Štvrť, pol, trištvrte, celá, držím pôst na očistu tela.“
„Držím pôst, pretože si želám byť zdravý“.
Najideálnejšie sú pri fázach Mesiaca:  NovPrvá štvrť - dorastajúci Mesiac,  Spln,   Posledná štvrť - cúvajúci Mesiac, ale tiež pri Jogínskom pôste, kedy sa odporúča ľahká strava, piť veľa vody, bylinkové čaje, ovocné šťavy, nepiť mlieko.

V júli sa končí vláda Raka a začína vláda Leva.

Cez prázdniny sa zamerajte na svoj citový život, júl vám prináša veľa príjemných zážitkov. ​Vyrazte si na rodinnú dovolenku, navštívte príbuzných, priateľov a známych. Neseďte doma, vyrazte do prírody, ku vode, k moru, na chatu, dovolenkujte.
Užívajte si lásku, relax a pohodu. Najdôležitejšie budú vaše pracovné pocity. Môžete veľa dokázať, ale pracujte radšej pomalypremyslenes dobrou náladou.
V období vlády Levov sa vám môže nesmierne dariť v láske, čoho by ste mali náležite využiť, a na prácu už nebude ani chuť ani nálada.
Či už cez prázdniny budete dovolenkovať alebo pracovať, je len na vás.
Rozhodnite sa srdiečkom, tak ako to budete cítiť.
 
Užívajte si do sýtosti láskavé, šťastné a oddychové prázdninové júlové okamihy...
    Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

    Pridať komentár